Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ChipSoft en Siemens als beste uit de bus bij ggz-EPD vergelijking

Mario Gibbels
De EPD’s van ChipSoft en Siemens komen als beste uit de bus bij een pakketvergelijking in de ggz door het gerenommeerd onderzoeks- en adviesbureau Gartner. De leveranciers McKesson en Impulse scoren met hun EPD’s een krappe voldoende terwijl PinkRoccade een onvoldoende krijgt voor zijn EPD.

Gartner heeft de pakketvergelijking uitgevoerd in opdracht van brancheorganisatie GGZ Nederland. Die wil hiermee de innovatie binnen de markt voor ggz-EPD’s stimuleren. Ook zal het rapport gebruikt worden bij de gemeenschappelijke EPD-aanbesteding van GGZ Nederland.

De pakketvergelijking is gebaseerd op het referentiemodel EPD (REPD) waarin de eisen en wensen van ggz-instellingen ten aanzien van het EPD zijn vervat. Daarnaast heeft Gartner ook naar de continuïteit van de EPD-leveranciers en de kosten en de technische kwaliteit van de EPD’s gekeken.

Gartner concludeert in zijn rapport dat de leveranciers nog twee tot vijf jaar nodig hebben om hun EPD’s zodanig te verbeteren zodat ze volledig voldoen aan de eisen van het REPD. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.