Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Chirurg mag spreekuur hervatten

Orthopedisch chirurg Horst Dekkers mag zijn spreekuur in Nederland hervatten. De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaf vorige week het groene licht.

Dekkers is mededirecteur van de bekende Alpha-Klinik in München. In die kliniek worden veel Nederlanders met lagerugklachten en hernia’s geholpen middels een laparoscopische ingreep. Eerder dit jaar kwam Dekkers in opspraak omdat hij niet BIG-geregistreerd zou zijn en ook niet ingeschreven was bij de registratiecommissie voor medisch specialisten (MSRC). Desondanks hield Dekkers spreekuur in Nederland. Een ontevreden patiënte tipte de Volkskrant.

In Duitsland werken

In een verklaring tegenover vakblad Medisch Contact zegt Dekkers dat hij zich inmiddels heeft ingeschreven bij zowel het BIG-register als bij de MSRC. Hij heeft dit eerder verzuimd, omdat hij na het afronden van zijn specialisatie tot orthopedisch chirurg uitsluitend in Duitsland heeft gewerkt. Hij zou niet op de hoogte zijn van de hier geldende regels.

Ruzie

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft de gangen van Dekkers nagetrokken en concludeert dat de chirurg zijn spreekuur in de Hotels van Oranje in Noordwijk mag hervatten. Dekkers spreekt daar met patiënten en beoordeelt meegebrachte MRI-scans.

Overigens wijt Dekker de ophef aan mede-eigenaar Thomas Hoogland van de Alpha-Klinik. Beide zakenpartners hebben ruzie en volgens Dekkers geeft Hoogland ex-patiënten financiële steun om hem zo veel mogelijk in diskrediet te brengen. (Medisch Contact)

Websites:

Alpha-Klinik

Medisch Contact

Inspectie voor de Gezondheidszorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.