Chris Oomen: zorgplan Schippers levert niet 1 miljard op

Het nieuwe zorgplan ‘Kwaliteit loont’ gaat niet de beoogde bezuiniging van 1 miljard opleveren, zoals minister Edith Schippers van VWS heeft afgesproken met veldpartijen. Dat zegt DSW-topman Chris Oomen, vandaag spreker op een hoorzitting in de Tweede Kamer over het plan van de minister.
Chris Oomen: zorgplan Schippers levert niet 1 miljard op

De minister maakte in haar alternatieve zorgplan ‘Kwaliteit loont’ afgelopen februari bekend dat ze wil dat zorgverzekeraars en zorgaanbieders meer inzetten op kwaliteit van zorg. Het idee is dat de zorg goedkoper wordt als er minder fouten worden gemaakt. Daardoor zijn er immers minder vervolgbehandelingen nodig. De Tweede Kamer organiseert vandaag een hoorzitting met experts over de plannen van de minister.

Geen onderbouwing voor 1 miljard

Volgens Oomen, bestuursvoorzitter bij zorgverzekeraar DSW en een van de sprekers, heeft het plan wel goede elementen, zoals meer transparantie over kwaliteit en scherpere eisen voor de ggz. Maar hij mist in de brief

12
41

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.