Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Circus van 100.000 euro voor GGZ WNB

Voormalig bestuurder Wubbo Petersen van de noodlijdende ggz-instelling GGZ WNB haalde in 2009 een peperduur circus uit Moskou naar zijn instelling. Dat schrijft de Volkskrant vandaag in een achtergrondverhaal over de problemen die Petersen heeft veroorzaakt bij de instelling.
Circus van 100.000 euro voor GGZ WNB

De ondernemingsraad van de ggz-instelling heeft gisteren laten weten alle overleg met het huidige bestuur op te schorten totdat duidelijk is hoe slecht de instelling ervoor staat. Personeelsleden en patiënten worden vandaag bijgepraat over de financiële crisis bij het bedrijf. Die crisis schrijft De Volkskrant toe aan het bewind van Petersen. In het achtergrondverhaal komen affaires aan bod zoals het circus dat Petersen in mei 2009 inhuurde voor het eeuwfeest van de instellingen. Kosten: 100.000 euro. Het feest zou betaald worden door sponsoren, maar die haakten af waardoor het psychiatrisch ziekenhuis zelf de volledige kosten van het evenement moest dragen.

Financiële ramp

De financiële malaise heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van zorg. Uit de directiebeoordeling van 2010 blijkt dat het aantal meldingen van onderbezetting steeg van 4 naar 110. Bestuursvoorzitter Van Rooijen spreekt in het artikel over ‘een ramp die is afgewend’ en ‘het verdriet van Halsteren’. “Het ministerie van VWS wist al in 2009 wat hier gaande was, en greep niet in.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Medewerkers GGZ WNB krijgen zelf hulp

Bestuur GGZ WNB ziet af van collectief ontslag

Wubbo Petersen laat GGZ WNB een strop na

Scheidsgerecht bekrachtigt ontslag oud-bestuurder GGZ WNB

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.