Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

CIZ betreurt onjuiste kritiek in De Ombudsman

Mark van Dorresteijn
“De bewering van Korthuis houdt in het licht van de feiten geen stand”, meent Arjan Vermeulen, bestuurslid Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ), in een openbare brief. Hij reageert daarmee op de aantijgingen die werden gedaan door VNG-directielid Sandra Korthuis in het Vara-programma De Ombudsman.
CIZ betreurt onjuiste kritiek in De Ombudsman

In een uitzending van De Ombudsman meende Korthuis dat gemeenten geen voorzieningen uit de Wmo kunnen regelen omdat het (CIZ) hierover geen informatie verstrekt. Vermeulen verdedigt in de brief: “Het CIZ geeft 361 gemeenten tot op cliëntniveau inzicht in de gevolgen van de pakketmaatregelen van VWS.” 79 Gemeenten gaven geen gehoor aan de oproep een verzoek tot informatie in te dienen. “Alle 440 gemeenten krijgen wel ieder kwartaal op postcodeniveau de uitkomsten van de herindicaties voor begeleiding. Tot slot hebben eind september 2009 alle gemeenten een brief gekregen van het CIZ over de servicedesk, speciaal ingericht voor vragen van gemeenten over de rapportages.”

Betreuren

Het CIZ-bestuurslid laat weten dat hij de onjuiste informatie in de media over de werkwijze van het CIZ betreurt en roept op tot gesprek om misverstanden over de diensten van het CIZ in de toekomst te voorkomen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

CIZ: Opzeggingen AWBZ-begeleiding in maart bekend

CIZ overspoeld met bezwaarschriften

AWBZ-zorgvragers missen massaal CIZ-herindicatie

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.