CIZ gaat fors inkrimpen

Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) gaat fors inkrimpen. Tien regionale vestigingen en 300 full-time banen zullen in de loop van 2015 verdwijnen. Het gaat vooral om management- en administratieve functies. Ondanks een mobiliteitstraject worden gedwongen ontslagen niet uitgesloten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
CIZ gaat fors inkrimpen

Tijdens de afslanking vernieuwt het CIZ de manier van werken, die meer persoonlijk en klantvriendelijker wordt. In het najaar wordt ook een reorganisatie van het hoofdkantoor aangekondigd. Er blijven bij het CIZ uiteindelijk circa 700 fulltime banen.

Indicatiestelling

De reorganisatie is het gevolg van de hervorming van de langdurige zorg. Daarin beoordelen gemeenten, artsen en wijkverpleegkundigen in de toekomst de meeste aanvragen voor zorg en ondersteuning. Alleen voor intensieve en permanente zorg is nog een onafhankelijke indicatie van het CIZ nodig.

Spreekuren

De huidige werkwijze waarbij zorgaanbieders indicatiebesluiten mogen voorbereiden, verdwijnt. Vanaf 1 januari 2015 is er altijd persoonlijk contact

5
58

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

5 REACTIES

 1. Mijn vader, die in de crisistijd van de jaren dertig, per ongeluk slager was geworden, vertelde mij een s het volgende. Hij kwam veel in de Joodse slagersbuurt en voor het geval die Joodse slagers onderling ruzie kregen riepen ze tegen elkaar ik wens u veel personeel. Tegenwoordig roep ik : ik wens u veel indicatie-commissies.

 2. Lees alle reacties
 3. Uit ‘Nieuwsbrief Zorg en Welzijn’ van vandaag, 14-08-2014:
  ‘Veel gemeenten spelen AWBZ’tje met wijkteam’
  Een verrassend groot aantal gemeenten gaat in 2015 op nagenoeg dezelfde manier door in plaats van echt te veranderen. Dat zegt hoogleraar Jan Telgen. Die gaan dan een soort AWBZ’tje spelen, maar dan met een wijkteam in plaats van het CIZ, zo omschrijft Telgen de transitie.
  Zal maar niet verder discussiëren op dit platform……
  Als ouder van een VG cliënt én vrijwilliger op bestuurlijke zaken in de samenleving, bv. ad #2 ‘the professional in the lead’: leer eerst eens de taal van de zorgvrager, Middel(matig…) Management prietpraat kunnen we ook missen!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.