CIZ gaat fors inkrimpen

Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) gaat fors inkrimpen. Tien regionale vestigingen en 300 full-time banen zullen in de loop van 2015 verdwijnen. Het gaat vooral om management- en administratieve functies. Ondanks een mobiliteitstraject worden gedwongen ontslagen niet uitgesloten.
CIZ gaat fors inkrimpen

Tijdens de afslanking vernieuwt het CIZ de manier van werken, die meer persoonlijk en klantvriendelijker wordt. In het najaar wordt ook een reorganisatie van het hoofdkantoor aangekondigd. Er blijven bij het CIZ uiteindelijk circa 700 fulltime banen.

Indicatiestelling

De reorganisatie is het gevolg van de hervorming van de langdurige zorg. Daarin beoordelen gemeenten, artsen en wijkverpleegkundigen in de toekomst de meeste aanvragen voor zorg en ondersteuning. Alleen voor intensieve en permanente zorg is nog een onafhankelijke indicatie van het CIZ nodig.

Spreekuren

De huidige werkwijze waarbij zorgaanbieders indicatiebesluiten mogen voorbereiden, verdwijnt. Vanaf 1 januari 2015 is er altijd persoonlijk contact

5
42

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.