Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CIZ noemt voorbereidingstijd op bezuiniging kort

In een brief aan het ministerie van VWS noemt bestuurder Arjan Vermeulen van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) de voorbereidingstijd voor de pakketwijziging in 2009 ‘erg kort’. Volgens Vermeulen is het ‘jammer’ dat de voorbereidingstijd afwijkt van de afgesproken zes maanden. Volgens de bestuurder nemen door de korte tijd de risico’s rondom implementatie van de pakketmaatregel toe.

Volgens het bezuinigingsplan van staatssecretaris Bussemaker moet het CIZ uiterlijk op 31 december 2009 een herindicatie op basis van de nieuwe beleidsregels uitdelen aan minimaal 80.000 mensen. In de brief wijst het CIZ het ministerie erop dat het om veel herindicaties gaat in korte tijd. Volgens het orgaan kunnen de plannen nu niet meer probleemloos gewijzigd worden. Als vanwege de politieke discussie rondom de invoering wordt gekozen om van de plannen af te wijken, ‘kan het CIZ de datum van 1 januari 2009 niet garanderen’. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

CIZ in Waardenland indiceert begeleiding niet meer

Bezuinigingen in AWBZ worden niet uitgesteld

‘Korten op begeleiding ouderen duur’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.