Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CIZ overspoeld met bezwaarschriften

Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) heeft de afgelopen maanden onverwacht veel bezwaarschriften ontvangen. Vijfduizend van deze bezwaren krijgt het CIZ niet binnen de wettelijke termijn afgehandeld.
CIZ overspoeld met bezwaarschriften

Het gaat om bezwaarschriften van mensen die nog op de valreep hun herinidicatie voor ondersteunende of activerende begeleiding willen aanvechten. De herindicaties die onder de Pakketmaatregelen van 2009 vallen zijn vaak voor minder uren begeleiding. Veel hulpbehoevenden verliezen bij deze herindicatieronde zelfs helemaal het recht op begeleiding. Men had de mogelijkheid om tot januari 2009 te reageren op nieuwe indicatiebesluiten. Omdat veel mensen tegelijkertijd bezwaar hebben gemaakt, heeft het CIZ nu een afspraak met het ministerie van VWS moeten maken.

Toestemming van VWS

Het CIZ heeft nu toestemming van het ministerie gekregen om langer over de afhandeling van de bezwaarschriften te doen. Mensen die hun recht op begeleiding in 2010 verliezen, mogen de begeleiding houden die ze in 2009 hadden, totdat zij een uitspraak op het bezwaarschrift ontvangen. Deze afspraak geldt alleen als het bezwaarschrift niet binnen de wettelijke termijn zal worden afgehandeld. Mensen die een bezwaarschrift hebben ingediend, ontvangen een brief van het CIZ waarin de situatie wordt toegelicht. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

CIZ schrapt ruim vierhonderd banen

AWBZ-zorgvragers missen massaal CIZ-herindicatie

CIZ start actie pakketmaatregel AWBZ

CIZ noemt voorbereidingstijd op bezuiniging kort

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.