Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

CIZ schrapt ruim vierhonderd banen

Redactie Zorgvisie
Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) schrapt de komende drie jaar meer dan vierhonderd banen. Daarmee wil het CIZ de jaarlijkse kosten met 25 miljoen euro verlagen, zo maakte het woensdag bekend. Het heeft daartoe opdracht gekregen van het kabinet.

Het gros van de in totaal 418 arbeidsplaatsen (283) komt te vervallen in het laatste kwartaal van 2009. Tijdelijke contracten die dit jaar aflopen worden niet verlengd. Verder vindt het grootste deel van de banenreductie plaats via natuurlijk verloop. Maar het CIZ sluit gedwongen ontslagen niet uit.

CIZ

Bij het CIZ, de organisatie die bepaalt of ouderen, gehandicapten en chronisch zieken in aanmerking komen voor langdurige zorg onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), werken ruim 2800 mensen. Zij bezetten in totaal 2295 voltijdsbanen. (ANP)

Lees ook:

AWBZ-zorgvragers missen massaal CIZ-herindicatie

Klachten over indicatiestelling zorg nemen toe

Terminaal zieken door CIZ gekort op zorg

1 REACTIE

  1. Als 400 banen minder 25 miljoen bespaart, levert een banen verlies van 2295 dan een besparing van bij 15 miljard? Dat geld wordt dus allemaal aan de daadwerkelijke zorg (lees: handen aan het bed) onttrokken om de bureaucratie van het CIZ in stand te houden. Hoeveel zorgverleners zouden hiervan wel niet aan het werk kunnen om nu en in de toekomst het personeelstekort op te lossen. Volgens mij (maar ik heb het niet nagerekend) heeft de minister het gat in zijn begroting gedicht als hij het CIZ ontmantelt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.