Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cliënten Zuwe Hofpoort in beroep tegen fusie

De cliëntenraad van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden doet een ultieme poging om een 'vijandige overname' door het Sint Antonius Ziekenhuis te voorkomen. Bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is bezwaar gemaakt. Dat meldt RTV Utrecht.
Cliënten Zuwe Hofpoort in beroep tegen fusie
Foto: iStock

Vorige maand werd bekend dat de veelbesproken ziekenhuisfusie door kan gaan. Volgens de cliëntenraad is er geen sprake van samenwerking, maar van een ‘vijandige overname’. Er is nooit serieus gekeken naar voorgestelde alternatieven en medezeggenschapsrechten zijn geschonden, stelt de raad op RTV Utrecht.

Kritiek

In Woerden blijft straks alleen een polikliniek over. Het belang van het Zuwe Hofpoort en van de Woerdense regio zijn ondergeschikt gemaakt, vindt de cliëntenraad. ‘Extra afstand, extra kosten en de bestaande korte lijnen tussen de huisartsen en de specialisten van het Zuwe Hofpoort worden doorgesneden. Dit terwijl het Zuwe Hofpoort een uitstekend functionerend streekziekenhuis is, met toegang tot top-klinische zorg bij omliggende ziekenhuizen. Volgens de raad is het enige doel om de overcapaciteit in het Antonius op te vullen met patiënten van het Zuwe Hofpoort. ‘Het voortbestaan van het Zuwe Hofpoort is geen kwestie van niet kunnen, maar van niet willen.’

Concentratie en netwerken

Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.