Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Cliëntenondersteuning ernstig in gevaar’

Ondersteuningsorganisatie voor mensen met een beperking, MEE Nederland, maakt zich zorgen over het feit dat er geen afspraken zijn gemaakt over een zorgvuldige overgang van de cliëntondersteuning naar gemeenten. De continuïteit van de cliëntondersteuning komt daarmee volgens de organisatie ernstig in gevaar.
‘Cliëntenondersteuning ernstig in gevaar’

In een brief aan de Tweede Kamer ter voorbereiding op het Algemeen Overleg morgen over de nadere uitwerking van de Hervorming Langdurige Zorg, uit MEE Nederland haar zorgen. ‘Gesprekken tussen VWS, de VNG en MEE Nederland over cliëntondersteuning zijn op het laatste moment vastgelopen. Er lag een concept Transitieplan met daarin het voorstel voor afspraken tussen regionaal samenwerkende gemeenten en MEE-organisaties. In het laatste overleg heeft de VNG echter aangegeven toch niet bereid te zijn tot deze verplichte regionale afspraken.’

Motie

MEE Nederland roept staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) op om de motie Van ’t Wout c.s. uit te voeren. In deze aangenomen motie wordt het kabinet gevraagd de continuïteit van de onafhankelijke cliëntondersteuning te borgen en daarover met de VNG, cliëntenorganisaties en MEE Nederland goede afspraken te maken. MEE Nederland vraagt de commissieleden er in het algemeen overleg bij de staatssecretaris op aan te dringen dat het beoogde Transitieplan vóór 31 december 2013 bestuurlijk af te ronden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.