Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CNV-leden stemmen cao Ambulancezorg weg

Een meerderheid van de leden van CNV Zorg & Welzijn heeft tegen het onderhandelingsresultaat voor de cao Ambulancezorg gestemd. Hierdoor kan het onderhandelingsresultaat niet omgezet worden in een nieuwe cao.
CNV-leden stemmen cao Ambulancezorg weg

CNV Zorg & Welzijn was het resultaat vorige week met werkgever AZN overeengekomen na een aantal weken van actievoeren. Het onderhandelingsresultaat bevatte onder meer een werkgelegenheidsgarantie en een loonsverhoging van 3  procent structureel  in 2 jaar. CNV Zorg & Welzijn gaat met haar leden die in ambulancezorg werken in gesprek over hoe nu verder. Het actietraject wordt weer opgepakt om zo betere arbeidsvoorwaarden te realiseren.

SP-enquête

SP-Kamerleden Renske Leijten en Henk van Gerven zijn een onderzoek gestart onder ambulancemedewerkers over de toekomst van de ambulancezorg. Van Gerven: ‘In de politiek wordt veel gesproken over de ambulancezorg, maar juist de ambulancemedewerkers zijn de deskundigen die weten hoe het er in de praktijk werkelijk aan toe gaat. Daarom willen we graag van hen horen wat hun visie is op de toekomst van de ambulancezorg.’ Na de zomer wordt er in de Tweede Kamer gesproken over de inrichting van de ambulancezorg. ‘Een van de belangrijkste vragen die nu voorligt is of de ambulancezorg publiek of privaat georganiseerd moet worden. De beslissing hierover zal heel ingrijpend zijn voor de zorgverleners. Ik hoor dus graag wat zij van deze keuze vinden,’ aldus Van Gerven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.