Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

CNV: Personeel Ruwaard gebruikt als speelbal

Mark van Dorresteijn
Het personeel van het overgenomen Ruwaard van Putten Ziekenhuis is verworden tot een speelbal van de overnemende ziekenhuizen. Dat zegt Joost Veldt, bestuurder bij CNV Publieke Zaak.
CNV: Personeel Ruwaard gebruikt als speelbal

Maandag kregen ruim 500 medewerkers van het ter ziele gegane Ruwaard van Putten Ziekenhuis een tijdelijke aanstelling voor 3 of 6 maanden aangeboden. Wat er daarna met deze mensen gebeurt, is nog onduidelijk.

Onzekerheid blijft

Volgens CNV Publieke Zaak blijft op deze manier de onzekerheid voor de medewerkers bestaan. ‘Ik heb me flink geërgerd aan de communicatie van de overnemende ziekenhuizen. Ze spreken over behoud van werkgelegenheid en afstemming met bonden, maar de bereidheid om iets te betekenen voor de werknemers van het Ruwaard is minimaal’, stelt Veldt.

Reactie ziekenhuis

‘Wij herkennen ons niet in de opmerking dat de meest basale garanties niet bespreekbaar waren. Wij hebben de medewerkers conform CAO ingeschaald’, reageert het ziekenhuis.

Abvakabo FNV

Maar ook zorgvakbond Abvakabo FNV is niet te spreken over de gang van zaken bij het ziekenhuis. ‘Het ging al een hele tijd slecht bij het Ruwaard van Putten, maar het personeel is zich de hele tijd blijven inzetten. Nu krijgen ze stank voor dank’, zegt Abvakabo-voorzitter Corrie van Brenk. ‘Met de korte contracten wordt misbruik gemaakt van de afhankelijke positie van de werknemers. Door het ziekenhuis pas over te nemen nadat het failliet ging, moesten de medewerkers niet mee overgenomen worden. Ze zijn nu vogelvrij.’

Korte contracten

Het ziekenhuis zegt met de korte contracten te willen voorkomen dat medewerkers in dezelfde functie op dezelfde afdeling verschillende contracten krijgen. Het is de bedoeling dat het ziekenhuis binnen de komende zes maanden overgaat naar een doordeweeks ziekenhuis. ‘Voor een grote groep medewerkers zal er ook na 1 januari 2014 werk zijn in het Spijkenisse Medisch Centrum’, laat een woordvoerder weten.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.