CNV Zorg en Welzijn zweert cao af

Vakbond CNV Zorg en Welzijn gooit het roer 180 graden om. Het oude model van collectieve arbeidsovereenkomsten, levenslange lidmaatschappen en vasthouden aan gevestigde belangen wordt verlaten. Hiermee stemde negentig procent van de leden afgelopen donderdag in.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
kruizinga.jpeg

De nieuwe koers betekent dat CNV Zorg en Welzijn afstand neemt van de traditionele cao’s. ‘Wij gaan veel meer naar individuele arbeidsvoorwaarden’, zegt voorzitter Suzanne Kruizinga. ‘Individuele pakketten waar je bij wijze van spreken modules ‘uit’ en ‘aan’ kan zetten, naar gelang je eigen persoonlijke situatie verandert. Er zal weliswaar een collectief raamwerk afgesproken worden, maar dat zijn geen vuistdikke cao’s meer voor iedere individuele zorgfunctie. Het is sowieso niet meer van deze tijd om iedere vorm van zorgverlening af te passen in van die nauwe functieomschrijvingen. Zo werken we in een aantal gemeenten al met de ‘medewerker sociaal

1
176

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Ik word heel blij van de radicale koerswijziging van het CNV en de doortastende manier waarop wordt toegewerkt naar de nieuwe situatie. Met instemming van 90% van de leden. Complimenten voor Suzanne Kruizinga en haar team. Veel succes met de nieuwe manier van belangenbehartiging!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.