CNV Zorg en Welzijn zweert cao af

Vakbond CNV Zorg en Welzijn gooit het roer 180 graden om. Het oude model van collectieve arbeidsovereenkomsten, levenslange lidmaatschappen en vasthouden aan gevestigde belangen wordt verlaten. Hiermee stemde negentig procent van de leden afgelopen donderdag in.
kruizinga.jpeg

De nieuwe koers betekent dat CNV Zorg en Welzijn afstand neemt van de traditionele cao’s. ‘Wij gaan veel meer naar individuele arbeidsvoorwaarden’, zegt voorzitter Suzanne Kruizinga. ‘Individuele pakketten waar je bij wijze van spreken modules ‘uit’ en ‘aan’ kan zetten, naar gelang je eigen persoonlijke situatie verandert. Er zal weliswaar een collectief raamwerk afgesproken worden, maar dat zijn geen vuistdikke cao’s meer voor iedere individuele zorgfunctie. Het is sowieso niet meer van deze tijd om iedere vorm van zorgverlening af te passen in van die nauwe functieomschrijvingen. Zo werken we in een aantal gemeenten al met de ‘medewerker sociaal

1
141

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.