Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Co-assistent heeft last van seksuele intimidatie

Mark van Dorresteijn
Twintig procent van de co-assistenten heeft tijdens de opleiding seksueel intimiderend gedrag ervaren. 'Daders' zijn niet alleen patiënten, maar ook dokters die de co-assistenten op de werkvloer begeleiden.
Co-assistent heeft last van seksuele intimidatie

Vijftien procent van deze dokters voelt zich op hun beurt zelf ook wel eens seksueel geïntimideerd. Dat blijkt uit een enquête van het UMCG onder ruim 1200 co-assistenten en hun begeleiders in opleidingsziekenhuizen in de regio Noord Oost Nederland.

Weinig meldingen

Uit het UMCG-onderzoek blijkt dat het seksueel intimiderende gedrag vooral bestaat uit opmerkingen over het uiterlijk, persoonlijke vragen over het liefdesleven en lichamelijk contact. Volgens tachtig procent van de co-assistenten wordt tijdens de huidige opleiding aandacht besteed aan de omgang met seksueel intimiderend gedrag. Slechts twintig procent van de specialisten en arts-assistenten meldden dat dit onderwerp tijdens hun opleiding aan bod is gekomen. Opvallend is verder dat, hoewel vijftig procent van de co-assistenten aangeeft bekend te zijn met de meldingsprocedure, het aantal meldingen zeer beperkt is. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Chatrobot licht jongeren voor over seks en drugs

UMCG zet OK-personeel uit India in

Miljoenensubsidie voor groot onderzoek UMCG

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.