Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Collectief ontslag GGZ WNB afgewend

Mark van Dorresteijn
De raad van bestuur maakt geen gebruik van de mogelijkheid om per 1 maart 2011 collectief ontslag aan te vragen voor boventallige medewerkers bij GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB). Dat meldt de organisatie.
Collectief ontslag GGZ WNB afgewend

De organisatie kondigde begin december aan dat het financieel slecht ging en dat 151 medewerkers hun baan kwijt zouden raken. “Inmiddels is dat aantal sterk verminderd. Op dit moment zijn er al 75 begeleid naar een nieuwe baan”, legt woordvoerder Vivianne Viguurs uit. “Steeds meer werknemers begeleiden we van werk naar werk en het aantal werknemers dat hun baan kwijt zou raken, wordt steeds lager. Uiteindelijk hopen we dat er niemand ontslagen hoeft te worden.” De ondernemingsraad en het bestuur hebben deze middag een informeel overleg. Over de inhoud van deze bespreking kan Viguurs nog niets zeggen. Het bestuur gaat binnenkort ook in gesprek met de vakbonden.

Vriendjespolitiek

Verschillende media berichten verder over vriendjespolitiek waardoor huidige managers gespaard blijven. Viguurs stelt dat de slechte beeldvorming is ontstaan door uitstel van een gesprek met de ondernemingsraad. “Daardoor zijn onjuiste berichten in de media gekomen over benoeming van managers binnen de organisatie. Van de zeven managers is slechts één herbenoemd. Er wordt nu zorgvuldig gekeken naar een nieuwe invulling.”

Krediet

Over het krediet van de organisatie is nog niets nieuws bekend. ABN Amro en GGZ WNB kondigden begin januari aan dat de bestaande kredietfaciliteit nog tot 31 maart verstrekt zou worden. Over de toekomstige financiering verwacht de woordvoerder medio maart een antwoord. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

ABN Amro verleent voorlopige steun aan GGZ WNB

GGZ WNB en vakbonden bereiken akkoord

151 werknemers GGZ WNB verliezen baan

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.