Column: Prioritaire processen

Het woord prioritair krijg ik sinds het lezen van de Kamerbrief van minister Bruins over elektronische gegevensuitwisseling in de zorg van eind vorig jaar niet meer uit mijn hoofd. Een woord dat je niet zo vaak hoort. Of beter gezegd, hoorde. Want prioritaire processen zijn ‘hot’ in de zorg-ict.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Columnist van Zorgvisie ict magazine
Johan Vos, bestuurslid van de vereniging van Organisaties voor ICT in de Zorg (OIZ)

Even googelen leert ons dat prioritair ‘voorrang hebbend of krijgend’ betekent. In dit geval dus voorrang hebbende of krijgende digitale zorgprocessen. Digitalisering van zorgprocessen houdt in dat de uitwisseling van informatie tussen zorgverleners die bij dat zorgproces betrokken zijn, digitaal verloopt. De ‘vliegende start’ waarvoor Nictiz een eerste aanzet heeft gemaakt, aldus Bruins in zijn Kamerbrief, is in mijn ogen veel meer een doorstart. Geheel ten onrechte wordt de suggestie gewekt dat nu geen enkele informatie elektronisch gedeeld wordt tussen zorgverleners. Stemmingmakerij die al langer gaande is, maar absolute onzin blijft.

Raketstart

Er kan nog wel veel verbeterd worden

0
317

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.