Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Comfortroom helpt mensen met dementie ontspannen

Redacteur Zorgvisie
Een kamer die zich aanpast aan het verleden van een cliënt met dementie. Dat is wat het Vincent van Gogh wilde realiseren. En dat is nu gelukt, zegt de Limburgse ggz-aanbieder, waar deze week een Comfortroom werd geopend.
Comfortroom.jpg

De comfortroom in de Vincentiushof in Venray is er helemaal op gericht om cliënten met dementie te helpen ontspannen. Dat gebeurt door positieve levenservaringen van de cliënt terug te halen en een centrale plaats te geven in de kamer. Die levenservaringen kunnen zijn vastgelegd op foto of film, maar kunnen ook worden opgeroepen aan de hand van geur en licht, laat het Vincent van Gogh weten.

Usb-stick voor comfortroom
Om dat voor elkaar te krijgen hebben medewerkers met alle afzonderlijke cliënten een levensboek gemaakt, dat is vastgelegd op een usb-stick. In het levensboek staat de persoonlijke foto’s, video’s en tekeningen van de cliënten. Daarnaast zijn er de instellingen voor licht, geur en beelden voor een mooi uitzicht op, zodat die kunnen worden geprojecteerd in de kamer. Wat er belangrijk was voor de cliënten en bovendien mogelijk was in de kamer is vastgesteld door studenten van de Fontys Hogeschool. Cliënten kunnen alleen naar de kamer gaan, of samen met familieleden en naasten.  

Dossier Ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.