Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Commissaris Koningin wil verloskunde Meppel redden

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De Drentse Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar grijpt persoonlijk in bij de dreigende sluiting van de afdeling verloskunde van het Diaconessenziekenhuis in Meppel.
Commissaris Koningin wil verloskunde Meppel redden

De verloskunde moet verhuizen naar de Isala klinieken in Zwolle. Volgens Tichelaar wordt daarmee de basiszorg in de regio in het hart geraakt.

Maatschappelijke onrust

De Commissaris der Koningin heeft alle betrokkenen: directies, raden van bestuur, ambulancezorg, kinderartsen, gynacologen, verloskundigen en zorgverzekeraars, woensdag in een brief opgeroepen om tot een oplossing te komen. De maatschappelijke onrust is groot, constateert Tichelaar. Het stoort hem dat juist professionals daar weinig oog voor lijken te hebben. Ook werken betrokken partijen volgens hem totaal niet meer samen om tot een oplossing te komen: ‘Het moet afgelopen zijn met dit geklungel.’ (anp) Foto: Provincie Drenthe

Lees ook:

Schippers: Meppel stopt verloskunde te vroeg

‘Meppel wordt geen buitenpoli van Zwolle’

Verscherpt toezicht Diaconessenhuis Meppel opgeheven

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.