Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Computerstoring in ziekenhuis Boxmeer

In het Maasziekenhuis in Boxmeer is vrijdagmiddag een aantal operaties afgezegd vanwege een computerstoring. Dat meldt het regionale dagblad De Gelderlander. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis is er geen gevaar geweest voor de patiënten.
Computerstoring in ziekenhuis Boxmeer

Om geen enkel risico te lopen, werden de geplande operatieve ingrepen geschrapt. Het ging volgens de woordvoerder in de Gelderlander om drie à vier operaties. De storing begon om één uur. Er moest een schijf vervangen worden op een centrale computer waarin data is opgeslagen. “Die schrijf werd vervangen, maar bij het aanzetten crashte de computer.”

Gevolg was dat op de diverse werkplekken de pc’s niet meer konden worden gebruikt. Röntgen- en laboratoriumapparatuur bleven wel werken. Maar omdat ook in de operatiekamer een computer staat om bijvoorbeeld foto’s van patiënten te kijken, kon ook daar niet worden gewerkt. Het ziekenhuis stelt dat de storing in het oude gebouw losstaat van de verhuizing die op handen is naar het nieuwe ziekenhuis. De storing werd om vier uur verholpen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Storing computernetwerk BovenIJ opgelost

Computerstoring bij aantal grote ziekenhuizen

Storing UMC Groningen: EPD platgelegd

UMC Groningen kampt met computerstoring

Zorgmanager van het Jaar

Registreer u voor het congres Zorgmanager van het Jaar 2011 op 7 april.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.