Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Concentratie klinische longgeneeskunde in ZGT Almelo

ZGT concentreert met ingang van 1 maart de klinische longgeneeskunde in Almelo. Voor de poliklinische zorg, dus voor een polikliniekbezoek aan de longarts, en longfunctieonderzoeken voor andere poliklinische behandelingen kunnen de patiënten op beide locaties terecht. Voor een ziekenhuisopname kunnen longpatiënten vanaf 1 maart terecht in ZGT Almelo.
Concentratie klinische longgeneeskunde in ZGT Almelo

Door deze concentratie ontstaat één gespecialiseerd team van longverpleegkundigen. Met deze concentratie sluit ZGT aan bij de landelijke ontwikkelingen. “De overheid legt meer en meer financiële maatregelen op en stelt steeds hogere kwaliteitseisen. Hierdoor wordt het steeds belangrijker om efficiënt te werken. We denken dat we met deze concentratie nog beter kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg voor longgeneeskunde in de regio kunnen leveren.”

Locaties

Eerder werden de bariatrische chirurgie en de klinische orthopedie ondergebracht in ZGT Hengelo en de klinische neurologie in ZGT Almelo. Het ZGT schrijft: “We stellen ons daarbij steeds de vraag welke zorg we in dit kader op beide of beter op een van beide locaties kunnen aanbieden. Grondregel is dat de patiënt voor de eerste hulpvraag, dus voor polikliniekbezoek, op beide locaties terecht kan. Voor de klinische zorg betekent dit, dat deze steeds meer op een van beide locaties wordt geconcentreerd.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Kamervragen over salaris interimmers ZGT

ZGT neemt Trombosedienst Almelo over

Chirurg ZGT opnieuw onder vuur

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.