Concrete invulling regionale coördinatiefuncties

ZN, NZa en ActiZ hebben criteria opgesteld om regionale coördinatiefuncties concreter in te vullen. Door criteria vast te stellen, hopen de organisaties dat de regionale coördinatiefuncties transparant gefinancierd kunnen worden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Met de vastgestelde criteria hopen ActiZ, ZN en NZa de regionale coördinatiefuncties transparant te kunnen financieren.

Zorgverzekeraars Nederland (ZN), Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en ActiZ hebben met de criteria vier functionaliteiten vastgesteld die minimaal aanwezig moeten zijn binnen de regionale coördinatiefuncties. Deze coördinatiefunctionarissen ondersteunen bij de triage van de juiste zorg. Ook geven ze inzicht in de beschikbare capaciteit en zijn ze 24 uur per week bereikbaar voor huisartsen, ziekenhuizen en andere ketenpartners.

Eerstelijnsverblijf

Met de meer concrete invulling van de regionale coördinatiefuncties wordt onder andere de toeleiding naar eerstelijnsverblijf (ELV) verbeterd. Eerstelijnsverblijf is bedoeld voor kwetsbare mensen die, vanwege medische noodzaak, niet in hun eigen woonomgeving kunnen verblijven, maar ook niet terechtkunnen in een ziekenhuis of

0
418

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.