Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Conflict cliënten en bestuur Van Gogh intensiveert

Het conflict tussen de collectieve cliëntenraad en het bestuur van ggz-instelling Vincent van Gogh in Venraay is nog lang niet voorbij. De laatste stand van zaken is dat een rechtszaak tussen beide partijen door de voormalige voorzitter van de cliëntenraad is gestaakt. Dat terwijl de overgebleven leden van de cliëntenraad de procedure juist willen voortzetten.
Conflict cliënten en bestuur Van Gogh intensiveert

De collectieve cliëntenraad en het bestuur liggen al met elkaar in de clinch, zo meldt Dagblad de Limburger. Vincent van Gogh wil het medezeggenschapsbudget verlagen van 370.000 euro naar 100.000 euro. De cliëntenraad, die de belangen van 8800 cliënten behartigt, begrijpt dat de instelling moet bezuinigen, maar vindt een korting van bijna driekwart te groot. Dat was reden om een rechtszaak aan te spannen. De laatste maanden is de strijd geëscaleerd. De voorzitter van de cliëntenraad koos de zijde van het bestuur en zegde het vertrouwen in de overige raadsleden op. Bovendien blies hij in zijn eentje de rechtszaak af. De overige raadsleden geven te kennen dat het ontslag van de voorzitter betekent dat hij niet meer bevoegd is om een rechtszaak af te blazen in naam van de cliëntenraad. De rechtszaak wordt verder bemoeilijkt door bestuursvoorzitter Jolande Tijhuis. Zij heeft gezegd dat de juridische kosten van de cliëntraad niet langer betaald worden. Vincent van Gogh was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.