Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Constamed en EHBO-app en winnen Health App Award

Mark van Dorresteijn
De Constamed PRO en EHBO-app van het Rode Kruis en hebben vandaag de Health App Award 2014 gewonnen tijdens het Apps4Health congres in Eindhoven.
Constamed en EHBO-app en winnen Health App Award

De award werd dit jaar aan twee apps uitgereikt. Aan de beste app voor zorgverleners en aan de beste app voor patiënten. De strijd werd ondersteund door NPCF en KNMG/VvAA mobiel. De jury lette dit jaar extra op usability-aspecten en privacy/security.

Constamed PRO

Constamed PRO is een app voor huisartsen waarmee zij vragen kunnen beantwoorden van patiënten. De app moet volgens de makers een efficiencyslag te brengen binnen de toenemende drukte en het groeiende takenpakket van de huisarts. Naast de eigen patiënten kunnen huisartsen ook willekeurige patiënten helpen. Sjaak Nouwt van de KNMG en Eric Faas van VvAA mobiel reikte de award virtueel uit aan Constamed die de prijs op Skype in ontvangst nam.  De app werd tot winnaar verkozen vanwege de grote potentie en aantrekkelijkheid van de app. ‘Huisartsen die willen starten met e-consult, kunnen op deze manier snel aan de slag. Wel zijn er nog wat weinig  huisartsen aangesloten en we hopen dat de makers daar een plan voor hebben’, aldus Nouwt.

EHBO-app

De eerste hulp app helpt in geval van allerlei soorten nood: hartstilstand, vergiftiging, verslikking en talloze andere problemen. Daarnaast toont de app een overzicht van alle AED’s en huisartsenposten in de buurt. Loes Bierma van de NPCF reikte de award uit voor beste patiënten app. De app werd tot winnaar verkozen vanwege de enorme doelgroep die de app heeft gedownload. In eerste instantie leken de handelingen vrij lastig uit te voeren voor gebruikers, maar tijdens de korte pitch van de app kwam naar voren dat vijftig gebruikers de app daadwerkelijk succesvol hebben gebruikt voor onder andere reanimatie.

Daarnaast ontving de EHBO-app ook nog de Publieksprijs nadat aanwezige bezoekers van het congres hun stem mochten uitbrengen.

Jury

De vakjury van de Health App Award 2014 selecteerde twee keer vijf finalisten. De eerste vijf genomineerden maakten kans op de award voor beste zorgverlenerapp, de tweede vijf gingen voor de award voor beste patiëntenapp. De jury keek naar gebruiksvriendelijkheid, design, toegevoegde waarde, innovativiteit, communicatie, privacy/security en CE-keurmerk.

Nominaties

Voor zorgverleners werden de volgende apps genomineerd: Constamed voor professionals, FK, NHG-Standaarden, Orfeus Verloskundigen, 3D Human Anatomy Atlas. Voor patiënten gaat het om: Constamed, EHBO-Rode Kruis, Hospitality App, RheumaTrack, Thuisarts.

Apps

Zorgverleners en patiënten maken steeds vaker gebruik van medische apps op hun smartphone of tablet. Apps maken zorgregistratie en zelfmanagement eenvoudiger.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.