Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kan corona-app OLVG worden opgeschaald?

Zorgvisie-redacteur met als specialisme tech en innovatie in de zorg. Tevens stem van de podcast Voorzorg.
In een week tijd bouwden medici van het OLVG en technici van zorgbedrijf Luscii een app die de coronatriage van het ziekenhuis ondersteunt. Na één dag waren er al vijfduizend aanmeldingen. Daan Dohmen, ondernemer en ontwikkelaar van de app, legt uit hoe dat zo snel kan en wat andere ziekenhuizen hieraan kunnen hebben. ‘De app is in de basis schaalbaar naar heel Nederland.’
HartWacht
Premium

‘We hadden geluk bij een

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Minstens zo belangrijk is dat de risicogroepen nú écht in zelfbeschermingsquarantaine gaan!

   Ik zag gisteren middels een websitessteekproef dat verreweg de meeste zorginstellingen nog steeds bezoekers toelaten. Ook zag ik dat in het winkelcentrum waar ik tegenover woon gewoon nog ouden van dagen met hun rollator rondliepen, en mensen in een rolstoel rondreden! Uiteraard onbeschermd (geen mondkapje en geen handschoenen)!

   Dat kan echt niet meer! Een totale lock-down van NL, die met enorme schadelijke bijwerkingen zou komen, is alleen nog te voorkomen als de risicogroepen veel beter beschermd gaan worden!

   Ik roep de NVZ en de ActiZ op hun leden dringend te verzoeken per direct een bezoekersstop in te voeren. Vandaag nog! En ik roep de ouderenbonden en de patiëntenverenigingen van de overige risicogroepen op om hun leden via de media dringend te verzoeken nú in échte zelfbeschermingsquarantaine te gaan! Ook vandaag nog, die oproep!

   De laatste wetenschappelijke berichten zijn dat het virus op gladde oppervlakten véél langer overleeft dan tot nu toe werd aangenomen. En beademing van coronapatiënten die dat nodig hebben moet twee tot vier weken volgehouden worden. Dus de ziekenhuizen zullen snel aan hun maximaal te leveren IC-zorg zitten, zelfs als die maximaal opgeschaald wordt.

   Het is derhalve alle hens aan dek! Kom in actie, genoemde partijen! Wacht niet op het kabinet maar neem zelf het initiatief!

  2. Lees alle reacties
  3. Prima inituatief, maar Ik zie nergens dat de app nog niet helemaal gied wérkt.
   Ik kan me niet aanmelden want die knop ontbreekt en krijg geen reactie op mijn bericht hierover. Ik heb een nieuw Samsung s10 toestel dus daar ligt het niet aan.
   En ik moet 58 jaar terug scrollen in de kalender om mijn geboortedatum in te kunnen vullen.
   Ik begrijp dat het druk is maar denk niet dat ik de enige ben bij wie het aanmelden niet lukt.
   Help !

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.