Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

CPB: bezettingsnorm verpleeghuis kost 3,1 miljard

Het Centraal Planbureau (CPB) heeft uitgerekend wat nodig is om dag en nacht twee gekwalificeerde medewerkers werkzaam te hebben op een groep van acht verpleeghuisbewoners. Volgens het CPB gaat dit niet alleen geld, maar ook tijd kosten. De bezettingsnorm kan pas in 2023 worden bereikt.
kassa401.jpg
Premium

Een verplichte norm van minimaal

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Het lijkt me geen goed idee om die 2,1 of 3.1 miljard bezettingsnorm gewoon door te stapelen op de huidige rijksbegroting. Laten we als samenleving en maatschappelijke partners de moed hebben om het wonen en de service binnen een aantal jaar te privatiseren. Dan kan de bezettingsnorm prima worden meegnomen in het overgebleven stuk echte zorg.
   Daarbij dienen zorgorganisaties komende jaren hun bedrijfsvoering qua ijkpunt te kantelen. Van organisatie/collectief budget, gericht op het in stand houden van all inclusief systeem, naar een bedrijfsvoering gericht op het realiseren van de individuele klantopdracht.
   De initiele gedachte en volgordelijkheid is daarbij van essentieel belang. Beginnen bij de mens en het klantpotentieel en eindigen bij de toegevoegde maatschappelijke meerwaarde en slim ondernemerschap van de zorgorganisatie.
   Het zogenaamde Improvement Model, kwaliteitssschema van de toekomst biedt hiertoe houvast.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.