Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CPZ-bestuur biedt excuses aan

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Voorzitter Chiel Bos en het bestuur van het College Perinatale Zorg bieden hun excuses aan.
screenshot bevallingsfilmpje.gif

Volgens Bos hebben zijn uitspraken die hij vorige week deed in een interview met Zorgvisie een verkeerd beeld opgeroepen. 

Verloskundigen
Hij heeft niet de indruk willen wekken dat de eerstelijnsverloskundigen door de risicoselectie die zij uitvoeren alleen verantwoordelijk zijn voor een verhoogde perinatale sterfte. Bos zegt nu: ‘De verhoogde perinatale sterfte wordt veroorzaakt door een complex van factoren. Dit complex van factoren en ook de oplossingen zijn de afgelopen vijf  jaar onderwerp van de activiteiten van alle partijen geweest in samenwerking met het CPZ. Voor die eenzijdige en verkeerde beeldvorming bied ik mijn excuses aan.’

KNOV
De brancheorganisatie van verloskundigen zegde direct na de berichtgeving het vertrouwen op in het College Perinatale Zorg en zette alle activiteiten in het kader van de bestuurlijke samenwerking op het gebied van geboortezorg on hold. KNOV heeft de zorgstandaard integrale geboortezorg niet ondertekend. Evenals bijvoorbeeld de Stichting Geboortebeweging en Bo Geboortezorg, de branchevereniging voor kraamzorgorganisaties. De accordering van de Zorgstandaard staat nu ook stil.    

CPZ
Het bestuur van het College Perinatale Zorg betreurt het dat de ‘verkeerde beeldvorming aanleiding zijn geweest voor reacties van verschillende geledingen uit het werkveld’. Op dit moment beraadt het bestuur van het College Perinatale Zorg zich op de ontstane situatie. Het bestuur hoopt zo spoedig mogelijk te laten weten hoe het nu verder moet. 

Dossier Kwaliteitsnormen
Om kwaliteit te garanderen stellen wetenschappelijke verenigingen kwaliteitsnormen op. Zorginstellingen proberen hier zo goed mogelijk aan te voldoen, terwijl verzekeraars over hun schouders meekijken….
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.