Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Criminele infiltratie bij zorgverzekeraars

Criminele organisaties infiltreren steeds vaker bij zorgverzekeraars om geld achterover te drukken. Dat schrijft de Volkskrant vandaag. In een nieuw plan voor de strafrechtelijke aanpak van verzekeringsfraude, hebben de politie, het Openbaar Ministerie en verzekeraars de bestrijding van infiltratie als speerpunt benoemd.
Criminele infiltratie bij zorgverzekeraars

Van infiltratie is sprake als criminelen doelbewust solliciteren op een baan bij een zorgverzekeraar om geld weg te kunnen sluizen. Ze accorderen bijvoorbeeld nepdeclaraties van handlangers of storten vergoedingen op eigen rekeningen. ‘Als zoiets lukt en een crimineel zit daadwerkelijk aan de knoppen, dan gaat het direct om gigantische bedragen’, zegt Wouter Kniest van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) in de Volkskrant.

Frauderen

In de nieuwe strafrechtelijke aanpak staat: ‘Zorgverzekeraars zeggen steeds vaker te maken te krijgen met criminele organisaties die leden van de organisatie laten infiltreren bij een verzekeraar met het oogmerk met zorgverzekeringen te frauderen.’

Verzekeraars

De Volkskrant bevroeg ook individuele zorgverzekeraars naar het onderwerp. De CZ-woordvoerster zegt in de krant: ‘Bij CZ is dit nooit gebeurd.’ VGZ doet ‘uit veiligheidsoverwegingen’ geen mededelingen over interne fraude. Achmea zegt dat voorvallen van infiltratie bij een zorgverzekeraar bij hen niet bekend zijn. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © Koen Suyk)

Lees meer:

Strengere aanpak verzekeringsfraude

Zorgverzekeraars kiezen voor uniform registratiesysteem AWBZ

Verdachte mega pgb-fraude weer aan het werk

Tandarts Eurosmile krijgt boete wegens fraude

1 REACTIE

  1. altijd gezegd, bouw die multinationals in de zorg af!
    En laat de zorgverlener, de patient een rekening betalen(dit is transparant zijn!)Of laat dan tenminste met een maandafrekening zien dat de patient zoveel gekost heeft!De mensen hebben amper het besef hoeveel er niet voor handelingen betaald moet worden!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.