Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Crisis Bureau Jeugdzorg Amsterdam duurt voort

Er is nog steeds geen concrete oplossing voor de problemen bij Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam (BJAA). De derde versie van het plan van aanpak dat raad van toezicht vorige week presenteerde, is door de werknemers van Bureau Jeugdzorg, de ondernemingsraad (OR) en Abvakabo FNV afgewezen.

Vacaturestop

Het plan van de raad van toezicht richt zich volgens Abvakabo FNV bestuurder Ben Hoogendam vooral op een directe aanpak van de financiële problemen. Dit is medewerkers, OR en Abvakabo een doorn in het oog. De raad is met de uitvoering van het plan begonnen, terwijl de OR nog in afwachting is van het formele besluit hierover, aldus Hoogendam. Zo is reeds een vacaturestop ingesteld. Dat is volgens Hoogendam in overtreding met de Wet op de ondernemingsraad.

Geen oplossingen

Voor de BJAA-medewerkers zijn de slechte communicatie en inrichting van de organisatie de echte problemen. Zij vinden de voorgestelde maatregelen ‘onduidelijk en te weinig concreet’. Ook OR-voorzitter Maaike van der Aar meent dat de raad van bestuur en raad van toezicht wel hun verantwoordelijkheid nemen, maar de oplossingen te veel aan de medewerkers overlaten. De OR heeft het plan daarom unaniem afgewezen.

Kenmerkend vinden Hoogendam en Van der Aar dat in het plan over product en productie wordt gesproken en niet over het kind. De raad van toezicht is nu weer aan zet. Zij moet besluiten of ze doorgaat met het huidige plan, of dat er een nieuw plan komt. De OR en Abvakabo FNV zullen na het besluit van de directie de achterban opnieuw raadplegen. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

OR Jeugdzorg Amsterdam zegt vertrouwen in directie op

Wachtlijsten jeugdzorg blijven groeien

Wachtlijsten en dure managers in jeugdzorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.