Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CU: ‘voor marktwerking, tegen winst’

MAARSSEN - De ChristenUnie is voor duidelijk gereguleerde marktwerking in de zorg, maar de concurrentie mag niet ten koste gaan van de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg. De partij is tegen het uitkeren van winst in de zorg.

De ChristenUnie zegt in haar verkiezingsprogramma 700 miljoen extra te willen investeren in de zorg, vooral in de thuiszorg, verpleeghuiszorg en jeugdzorg. Het terugdringen van de bureaucratie en de beheersing van de prijzen van geneesmiddelen en dbc’s (diagnose-behandelingcombinaties) moet een besparing van ruim een miljard opleveren.

No claim

Verder wil de ChristenUnie de no claim afschaffen, de zorgtoeslag voor alleenstaanden verhogen en een eigen bijdrage invoeren voor mensen die zonder een verwijzing van de huisarts en zonder medische noodzaak zich bij een ziekenhuis willen laten behandelen. Iedereen die langer dan een maand is opgenomen in de AWBZ-instelling heeft recht op een eenpersoonskamer, stelt de ChristenUnie. De partij wil laten onderzoeken of het mogelijk is om gezond gedrag te belonen met een premieverlaging. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

ZorgVisie organiseert op 3 november een verkiezingsdebat over de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.