Curatoren TSN en De Blok betwijfelen nut doorstart

Een doorstart van de thuisorganisatie TSN betekent een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden van het personeel en de zorg voor hulpbehoevenden. Dat stellen de bewindvoerders van TSN, dat in surseance van betaling verkeert, in een brief aan de Tweede Kamer. Op Twitter stelt Jos de Blok van Buurtzorg Nederland dat er betere alternatieven zijn dan een doorstart van TSN. Buurtzorg Nederland wordt genoemd als potentiële overnamekandidaat van TSN.
Curatoren TSN en De Blok betwijfelen nut doorstart

Het grootste thuiszorgbedrijf van Nederland kreeg vorige maand uitstel van betaling, waardoor 12.000 banen op de tocht staan en de hulpverlening van 40.000 cliënten in het geding is. Volgens de bewindvoerders zal bij een eventuele doorstart van TSN een grote groep medewerkers er in salaris fors op achteruit gaan. Bovendien zullen meerdere medewerkers hun baan verliezen, waardoor ‘de cliënt-verzorgerrelatie verbroken wordt’, aldus de briefschrijvers.

Financiële noodzakelijk

Hetzelfde geldt als er geen doorstart is. In dat geval zal de dienstverlening worden overgenomen door andere partijen. Ook dan zullen de medewerkers er fors op achteruitgaan. Bovendien is niet duidelijk of ze dan

3
37

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.