Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Curatoren TSN en De Blok betwijfelen nut doorstart

Een doorstart van de thuisorganisatie TSN betekent een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden van het personeel en de zorg voor hulpbehoevenden. Dat stellen de bewindvoerders van TSN, dat in surseance van betaling verkeert, in een brief aan de Tweede Kamer. Op Twitter stelt Jos de Blok van Buurtzorg Nederland dat er betere alternatieven zijn dan een doorstart van TSN. Buurtzorg Nederland wordt genoemd als potentiële overnamekandidaat van TSN.
Curatoren TSN en De Blok betwijfelen nut doorstart
Premium

Het grootste thuiszorgbedrijf van Nederland

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Reactie op WUF: ik suggereer (juist) niet dat er profiteurs in het spel zijn, ik stel enkel vast dat hulp bij huishouden niet per definitie een publieke voorziening behoeft te zijn, wanneer je als gewone burger vaststelt dat je hulp bij huishouden nodig hebt. Uiteraard, mits je hiertoe geen extra middelen kunt aanwenden.

  2. Lees alle reacties
  3. Reactie op Esther Nieuwenhuizen: "moet huishoudelijke zorg boven een bepaald inkomen een particuliere aangelegenheid worden"; dan toch zeker niet op de hoogte van de inkomensafhankelijke bijdrage wat er voor zorgt dat je met een redelijk salaris de zorg eigenlijk gewoon zelf betaalt. Met die ontmoediging is het dik in orde. Waarom toch altijd het weer 'die zgn. profiteurs' er bij verzinnen.

  4. Een rijk land als NL zou er hoe dan ook voor moeten zorgen dat de minima verzekerd zijn van een publieke voorziening (vergoeding) voor huishoudelijke hulp. Zeker.
   En we zouden daarnaast het lef moeten hebben om te stellen dat huishoudelijke zorg boven een bepaald inkomen een particuliere aangelegenheid wordt. Eigenlijk net zo als voor de rest van de burgers van NL die een huishoudelijke hulp inhuurt als men het zelf niet kan of wil doen (in verband met werk of druk gezin) maar wel over inkomen beschikt waarmee men iemand kan inhuren.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.