Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CVZ brengt online AWBZ-kompas

Zorgprofessionals en managers in de AWBZ kunnen gebruikmaken van een nieuwe internetsite die precies omschrijft welke zorgvormen tot de AWBZ behoren: het AWBZ-Kompas. Het AWBZ-Kompas geeft ook inzicht in de wet- en regelgeving én verduidelijkt hoe de AWBZ-aanspraken zich verhouden tot andere wettelijke regelingen.

Met het AWBZ-Kompas wil het College voor zorgverzekeringen (CVZ) bevorderen dat iedereen die zich beroepsmatig met de AWBZ bezig houdt deze wet op een eenduidige manier uitlegt. Het AWBZ-Kompas is alleen op internet beschikbaar. Hierdoor kan het CVZ nieuwe ontwikkelingen en inzichten direct verwerken, waarmee het AWBZ-Kompas steeds een actueel overzicht van de aanspraken en regelgeving in de AWBZ biedt.

Alle functies

In het AWBZ-Kompas beschrijft het CVZ de functionele AWBZ-aanspraken op basis van de regelgeving, eerder door het CVZ ingenomen standpunten en jurisprudentie. Het kompas behandelt alle AWBZ-functies: behandeling, activerende begeleiding, ondersteunende begeleiding, verpleging, persoonlijke verzorging en verblijf. Naast de functionele aanspraken, gaat het AWBZ-kompas ook in op de andere aanspraken in de AWBZ, zoals verpleegartikelen, doventolkzorg, prenatale zorg en vaccinaties.

Management

Het AWBZ-Kompas richt zich op diegenen die zich beroepsmatig met de aard en omvang van AWBZ-zorg bezighouden. Dat zijn de indicatiestellers, zorgkantoren en individuele hulpverleners, maar daarnaast ook het management en de beleidsmedewerkers van zorgaanbieders, de brancheorganisaties en belangenverenigingen van verzekerden. (CVZ)

Bekijk het AWBZ-kompas

Lees ook:

AWBZ in het ZorgVisie archief

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.