CVZ brengt online AWBZ-kompas

Zorgprofessionals en managers in de AWBZ kunnen gebruikmaken van een nieuwe internetsite die precies omschrijft welke zorgvormen tot de AWBZ behoren: het AWBZ-Kompas. Het AWBZ-Kompas geeft ook inzicht in de wet- en regelgeving én verduidelijkt hoe de AWBZ-aanspraken zich verhouden tot andere wettelijke regelingen.

Met het AWBZ-Kompas wil het College voor zorgverzekeringen (CVZ) bevorderen dat iedereen die zich beroepsmatig met de AWBZ bezig houdt deze wet op een eenduidige manier uitlegt. Het AWBZ-Kompas is alleen op internet beschikbaar. Hierdoor kan het CVZ nieuwe ontwikkelingen en inzichten direct verwerken, waarmee het AWBZ-Kompas steeds een actueel overzicht van de aanspraken en regelgeving in de AWBZ biedt.

Alle functies

In het AWBZ-Kompas beschrijft het CVZ de functionele AWBZ-aanspraken op basis van de regelgeving, eerder door het CVZ ingenomen standpunten en jurisprudentie. Het kompas behandelt alle AWBZ-functies: behandeling, activerende begeleiding, ondersteunende begeleiding, verpleging, persoonlijke verzorging en verblijf. Naast de functionele aanspraken, gaat het AWBZ-kompas ook in op de andere aanspraken in de AWBZ, zoals verpleegartikelen, doventolkzorg, prenatale zorg en vaccinaties.

Management

Het AWBZ-Kompas richt zich op diegenen die zich beroepsmatig met de aard en omvang van AWBZ-zorg bezighouden. Dat zijn de indicatiestellers, zorgkantoren en individuele hulpverleners, maar daarnaast ook het management en de beleidsmedewerkers van zorgaanbieders, de brancheorganisaties en belangenverenigingen van verzekerden. (CVZ)

Bekijk het AWBZ-kompas

Lees ook:

AWBZ in het ZorgVisie archief

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.