Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

CVZ wil helft ggz schrappen uit pakket

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Ongeveer de helft van de psychische stoornissen in de geneeskundige ggz hoort niet thuis in het verzekerd pakket. Dat staat in een nog niet openbaar conceptrapport van het College voor Zorgverzekeringen. ‘Het is een draconische slecht onderbouwde bezuiniging.’
CVZ wil helft ggz schrappen uit pakket
Foto: Stockxchng
Premium

In het conceptrapport Geneeskundige GGZ,

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  8 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. mag me rechts noemen maar ben enorm links
   niet misbruiken van de verworvendheden maar we zijn te ver doorgeschoven
   deze ggz-populatie groeit zodanig uit zijn jasje,dat er de professie zich er goed van weet te zakkenvullen-
   een clientenkring die almaar groter wordt en waarvan de behandelaar(dit ongebreideld goed vindt, terwijl de andere zorg zich van alle richtlijnen laat bedienen omhun clientele te verkleinen.
   JE KUNT ZOMAAR NIET ALLES ONDER GEESTESZIEKTEN(terwijl dit meer een sociale-mjaatschappeleijke kwestie is, mn AANPAKKEN die mensen) scharen.
   Die indicatie verstrekking van PGB-’s is er een voorbeeld van.

  3. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat het orgaan CVZ kost. Het is misschien de moeite waard eens kritisch te kijken naar de samenstelling en de kosten van dit orgaan en hoeveel toegevoegde waarde dit orgaan de geestelijke gezondheidszorg brengt. Misschien is het goed om de niet renderende onderdelen van het CVZ ook uit de financiering te halen. Halvering in analogie van de voorstellen van het CVZ m.b.t. de GGZ-zorg van het CVZ – hoeveel geld zou dit opleveren?

  4. Het klopt wat CvZ adviseerd gezien het proces wat om dit moment gaande is in GGz. Zelfredzaamheid,maatjesprojecten,burgerparticipatie,ambulantisering,regie over eigen leven,gezond leven,participatiewet,wwnv,zingeving etc. Eigenlijk staat er wie niet in de kudde mee kan komen moet maar achterblijven hoe triest het ook is. Ooit is term solidariteitsbeginsel in de WMO terecht gekomen maar dat blijkt ijdel te zijn geweest. In de grondwet staat: Allen die zich in nederland bevinden worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Menig orgaan verklaart de GGz eigenlijk als BOPZ en dan gelden andere regels. Daarnaast nog een Calvinistisch stukje gedachtegoed en de zorg gaat vanzelf goedkoper worden. Justitie zal ook erg blij zijn met dit idee want logistiek gezien hebben zij nog bedden in de aanbieding. Personeel geen probleem want wat ontslagen word bij de zorginstellingen kan aan de slag bij justitie. Nog meer problemen? Volgende probleem graag! wij van CvZ hebben de oplossing. Oh ja de patiënt, ach die blijft altijd bestaan maar de kudde moet voort.

  5. Een wiskundige en een planoloog zullen wel even vertellen dat bijv. sexueel misbruikte kinderen hun probleempjes maar even in eigen kring moeten ‘uitvogelen ‘ ( term van visionair Schippers overigens) .
   We leven in een mooi land.
   ( Wat collega Boer trouwens heeft bezield, zelf schijnbaar arts, is mij volstrekt een raadsel. Misschien een psiech nodig? ) .

  6. Het wordt nu toch echt tijd om eens te kijken welke broodetende profeten daar werken.
   En een flinke oproer en rel doet goed om door de kamer eens de bezem te halen door zo’n college.
   Wat dat betreft hoop ik ook dat ‘oorsmeergate’ ook eens grondig de bezem haalt door vele idiote samenstllingen van de dbc’s.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.