Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CZ betaalt rekeningen ziekenhuizen niet

Ziekenhuizen hebben sinds 2005 voor 400 miljoen euro aan rekeningen nooit naar zorgverzekeraar CZ gestuurd. CZ weigert rekeningen van ziekenhuizen uit 2005 nog te betalen. Dat meldt dagblad de Telegraaf.
CZ betaalt rekeningen ziekenhuizen niet

Zorgverzekeraars hebben zich al vaker beklaagd over de lange tijd die ziekenhuizen nemen om hun rekeningen in te dienen. Voor CZ is de maat nu vol. “Wij hebben ook een bedrijf te runnen”, zegt een woordvoerster in de Telegraaf. “Op deze manier moeten we onze verzekerden jaren later nog een naheffing sturen voor het eigen risico dat patiënten hebben. Onze klanten vinden dat heel vervelend.” Ook is het volgens haar moeilijk om de hoogte van de ziektekostenpremie vast te stellen als niet duidelijk is hoeveel zorg er per jaar is verbruikt.

Tijd nodig

Volgens de NVZ vereniging van ziekenhuizen, staan ziekenhuizen volledig in hun recht: de ziekenhuizen mogen de rekening nog tot twee jaar na de start van een behandeling versturen. “Die tijd hebben we soms echt nodig”, aldus hun woordvoerder in de krant. “Behandelingen kunnen lang doorgaan, de zorgsector is sterk gewijzigd, rekeningen worden soms betwist.” Patiënten zijn niet direct de dupe van de traagheid, bevestigen ziekenhuizen en verzekeraars. Want na hun behandeling gaat de rekening direct naar de verzekeraar.

NZA

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA), stelt in de krant “dat we geen enkel middel hebben om af te dwingen dat ze sneller declareren”. De rekening verjaart pas na vijf jaar. “Maar dat het in goed overleg wel wat sneller kan lijkt duidelijk”, meent Anne de Boo van Vektis, het onderzoeksbureau voor de zorg. Volgens de brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is het een landelijk probleem. (de Telegraaf)

Links:

Ziekenhuizen declareren 1,5 miljard euro te veel

Ziekenhuizen declaren te veel

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.