Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CZ contracteert blaaskanker niet meer bij ziekenhuizen

Zorgverzekeraar CZ contracteert niet langer ziekenhuizen die minder dan vijf blaaskankeroperaties per jaar doen. Dat meldt de site van het NOS vandaag. Het gaat in totaal om zestien ziekenhuizen.
CZ contracteert blaaskanker niet meer bij ziekenhuizen

“Die ziekenhuizen die het minder dan tien keer per jaar doen, contracteren we gewoon niet meer”, verklaart directievoorzitter Wim van der Meeren van CZ tegenover de NOS. “We hebben dit in overleg met de vereniging van urologen en de patiëntenvereniging besloten. We hebben geleerd van de vorige keer.” Van der Meeren deed zijn uitspraken op de Dag van de Zorgverzekeraars in het Kurhaus in Scheveningen.

Overlevingskans

Als ziekenhuizen de operatie jaarlijks meer dan tien keer doen, is de overlevingskans na vijf jaar vijf keer zo hoog en treden er vijf keer minder complicaties op. Ook is er dan minder vaak een heroperatie nodig.

Borstkanker

Vorig najaar ontstond veel commotie toen CZ besloot een aantal ziekenhuizen niet meer te contracteren voor borstkankeroperaties omdat ze volgens CZ te weinig van deze operaties uitvoerden. Wat CZ betreft stoppen de zestien ziekenhuizen op korte termijn met blaaskankeroperaties, ook al zijn de contracten voor het lopende jaar al getekend. (NOS – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

CZ neemt blaaskankerzorg onder de loep

Ombudsman tikt CZ op de vingers

Bethesda spant hoger beroep aan in zaak CZ

Slotervaart wint klein beetje van CZ

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.