Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CZ sluit deal met Erasmus MC

Zorgverzekeraar CZ wil patiënten met nierstenen standaard naar het Rotterdamse Erasmus MC sturen. Dat meldt het Algemeen Dagblad (AD). Dit is voor het eerst dat een zorgverzekeraar een dergelijk contract afsluit met één ziekenhuis.

Als klanten van CZ zich in Rotterdam laten behandelen, mogen ze vanaf volgend jaar 150 euro eigen risico in de zak houden. Het gaat om behandelingen met de niersteenvergruizer. Door schokgolven toe te dienen, trillen de nierstenen kapot. Omdat één behandeling met een niersteenvergruizer niet altijd afdoende is, moet gemiddeld zestig procent van de patiënten later weer naar het ziekenhuis.

In het Erasmus MC ligt dat percentage de helft lager. CZ geeft aan dat Erasmus MC de beste zorg levert en dat de kans op nabehandeling gemiddeld twee keer zo klein is als in andere ziekenhuizen.

Kwaliteit zorg

“Doordat wij het eerste ziekenhuis met een vergruizer waren en lang een hele grote regio bedienden, hebben we bijzonder veel ervaring met deze behandeling,’’ zegt Paul Verhagen, uroloog van het Erasmus in het AD. (Algemeen Dagblad)

Lees ook:

Het hele artikel in het AD

Het dossier Zorg voor Beter

Zorgverzekeraars geven meer sturing aan verzekerden

Erasmus MC en privékliniek gaan samenwerken

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.