CZ steunt voormalig Mirro-keurmerk voor ggz

Na Zilveren Kruis doet ook zorgverzekeraar CZ mee aan de ontwikkeling van kwaliteitskeurmerken voor de basis-ggz in de Stichting Kwaliteit in Basis GGZ. Dat is een afsplitsing van de Stichting Mirro.
CZ steunt voormalig Mirro-keurmerk voor ggz
Foto: Rgbstock/sundesigns

De keurmerkactiviteiten van Mirro zijn dit voorjaar afgesplitst en ondergebracht in de Stichting Kwaliteit in Basis GGZ. De Stichting Mirro, gestart in 2012 op initiatief van Zilveren Kruis door enkele grote ggz-instellingen en wetenschappers, blijft gaan over screeningsinstrumenten voor de ggz. Ggz-aanbieders hadden de nodige kritiek op de Stichting Mirro vanwege gedwongen winkelnering. Zorgaanbieders voelden zich gedwongen om het screeningsinstrument Mirro te gebruiken. Deden ze dat niet, dan betaalde Zilveren Kruis maar 85 procent van het maximale tarief. Andere leveranciers van screeningsinstrumenten voelden zich hierdoor buitenspel gezet. Huisartsen voelden zich gepasseerd bij de ontwikkeling van normen voor het doorverwijzen van

1
59

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.