Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

CZ verwacht publiek debat over winstgroei zorgverzekeraars

Zorgverzekeraar CZ verwacht dat de resultaten van de zorgverzekeraars over 2012 zo hoog zullen zijn dat binnenkort een publiek debat ontstaat over teruggave aan de verzekerden. Dat zegt bestuursvoorzitter Wim van der Meeren.
CZ verwacht publiek debat over winstgroei zorgverzekeraars
Foto: ANP - Mischa Rapmund

‘CZ heeft vorig jaar alleen al op de farmacie 150 miljoen minder uitgegeven dan verwacht. Ik verwacht dat daar discussie over zal ontstaan gezien de bezuinigingen op andere plaatsen in de samenleving. Winst teruggeven aan de verzekerden zal weer op tafel komen’, aldus Van der Meeren tijdens het congres “Dag van de Zorgfinanciering” van Zorgvisie.

Besparingen

Als de besparingen van CZ op farmacie maatgevend zijn voor de andere zorgverzekeraars is sprake van een totale besparing in 2012 op geneesmiddelen van naar schatting 500 miljoen tot 750 miljoen euro. De jaarcijfers van de meeste verzekeraars worden in maart en april bekendgemaakt.

13
27

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.