Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CZ wijst geen voorkeursziekenhuizen aan

CZ wijst voorlopig geen voorkeursziekenhuizen aan. Uit onderzoek onder verzekerden blijkt volgens CZ dat deze het idee van een financiële bonus bij de keuze van een voorkeursziekenhuis niet zien zitten. De bonus maakt hen achterdochtig over waarom het ziekenhuis is geselecteerd.

De verzekerden hechten meer aandacht aan de mening van de huisarts en die van familie en vrienden. De financiële bonus bij voorkeursziekenhuizen levert volgens CZ dus niet het juiste resultaat op, namelijk dat verzekerden zich laten opereren in het ziekenhuis dat het beste is in een bepaalde operatie. CZ vindt het vertrouwen in de zorgverzekeraar juist een randvoorwaarde.

Kwaliteitsverschillen

De zorgverzekeraar wil nu de verschillen tussen de ziekenhuizen wel blijven tonen, zodat verzekerden hun eigen voorkeursziekenhuis kunnen kiezen. CZ gaat daarom zijn Ziekenhuisvergelijker uitbreiden met informatie die verzekerden belangrijk vinden bij het maken van een keuze. De komende tijd gaat CZ verder in gesprek met verzekerden en huisartsen om manieren te vinden om kwaliteitsverschillen tussen ziekenhuizen zichtbaar te maken. Samen met IQ Healthcare van de Radboud Universiteit Nijmegen doet de zorgverzekeraar onderzoek naar de beste manier om verzekerden in het keuzeproces te ondersteunen. Achmea, Agis en Uvit sturen verzekerden wel met financiële prikkels naar voorkeursziekenhuizen. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Agis selecteert voorkeursziekenhuizen

Zilveren Kruis geeft geld bij voorkeursbehandeling

CZ inventariseert een miljoen aan valse nota’s

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.