Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Daders grootschalige pgb fraude opgepakt

Sarah Berends
Zes personen in Zuid-Limburg en Rotterdam zijn vrijdag opgepakt wegens grootschalige fraude met persoonsgebonden budgeten (pgb’s). Dat meldt het Openbaar Ministerie.
Daders grootschalige pgb fraude opgepakt
Foto: Robin Utrecht

De verdachten, drie vrouwen en drie mannen van 29 tot 64 jaar, werkten voor een zorgbemiddelingsbureau en hebben klanten vermoedelijk voor vele honderdduizenden euro’s opgelicht. De fraude zou jaren hebben geduurd. Waar het kantoor gevestigd is en waar de verdachten wonen, werd niet bekendgemaakt.

Beslaglegging

In Zuid-Limburg zijn vier woningen en een bedrijf doorzocht, in de regio Rotterdam een stacaravan. Daarbij werd beslag gelegd op onroerend goed en voertuigen. Bovendien zijn munitie, een stroomstootwapen en vermoedelijk ook drugs aangetroffen.

CZ

De zaak kwam aan het rollen door een eerder onderzoek van zorgverzekeraar CZ. Het bemiddelingsbureau wordt er namelijk ook van verdacht dat het medische handelingen heeft verricht zonder over de juiste papieren te beschikken. (ANP)

Fraude in de zorg

Zorgfraude is een structureel probleem dat de maatschappij jaarlijks veel geld kost. Het dossier bevat artikelen over frauduleuze praktijken, fraudebeheersing en foutieve declaraties.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.