Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Dannenberg: ‘We zetten geen hek om mensen heen’

Gemeenten gaan Beschermd Wonen fundamenteel anders uitvoeren dan in het oude AWBZ-stelsel gebruikelijk was. ‘In plaats van een hek om mensen heen zetten, gaan we ze zoveel mogelijk in de thuissituatie ondersteunen als het nodig is, op het moment dat het nodig is.’ Dat zegt voorzitter Erik Dannenberg van de commissie die het advies ‘Van beschermd wonen naar een beschermd thuis’ heeft uitgebracht.
Dannenberg: ‘We zetten geen hek om mensen heen’
Premium

De commissie onder leiding van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Hoezo nieuwe rol? Art.160 lid 2 Gemeentewet geeft een gem. bestuur de mogelijkheid om naar eigen inzicht initiatieven te ontplooien. Deze wetenschap was kennelijk ook doorgedrongen tot dr.Kuipers, dir. van Sociaal Psychiatrische Dienst in Groningen. Hij ging eind zestiger jaren van de vorige eeuw een samenwerkingsverband aan, hetgeen leidde tot RIBW-keten avant la lettre in de gem.Vlagtwedde.Bellingwolde, Scheemda,Uithuizen. De gem. deden het beheer, de SPD de supervisie. Financieel geen probleem, want de gem van laatstelijk thuisbehoren bleef betalen en dat hadden we zo moeten laten.Historisch is dus aangetoond, dat gem. dit prima aankunnen.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.