Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

DC Groep financiert groei met emissie obligaties

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
De DC|Groep, de landelijke zbc-keten van Loek Winter, wil privaat kapitaal aantrekken door obligaties uit te geven. Instappen is mogelijk vanaf 50.000 euro. De rentevergoeding is 6,25 procent.
DC Groep financiert groei met emissie obligaties

De DC|Groep verwacht de komende jaren te groeien, omdat medisch specialisten vanwege de overheidsbezuinigingen mogelijkheden zoeken om gespecialiseerde klinieken op te zetten.

Obligatieplan DC|Groep

Winter wil de artsen de mogelijkheid bieden dit onder de vlag van de DC|Groep te doen. Om snel in te spelen op de groeikansen wil Winter een flinke oorlogskas hebben. De uitgave van obligaties van 50.000 euro moet die kas spekken. “Investeerders in het obligatieplan doen niets meer dan een lening verschaffen, net als een bank”, vertelt mede-initiator Stephan van de Vusse, oprichter van de Healthcare Fincance Group. “De tegenprestatie is de rente van 6,25 procent, die driemaandelijks wordt uitbetaald. Dat is aanzienlijk meer dan je via spaarrekeningen kunt krijgen. Na vijf jaar krijg je je inleg terug. We mikken vooral op vermogende particulieren en institutionele beleggers.”

Met obligaties privaat geld aantrekken

Van de Vusse denkt dat uitgeven van obigaties ook voor reguliere zorgorganisaties heel geschikt is om privaat kapitaal aan te trekken. “Het is voor zorginstellingen steeds lastiger om aan geld te komen. Banken stellen steeds hogere eisen. Zorgverzekeraars zijn nauwelijks nog bereid om innovaties te financieren. De overheid gaat de komende jaren fiks bezuinigen. Natuurlijk heb je als zorgorganisatie wel een zekere omvang en een goede reputatie nodig.” (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Winter: ‘Banken jagen marktwerking zorg aan’

Winter stapt uit St. Jans Gasthuis

Loek Winter bestuursvoorzitter IJsselmeerziekenhuizen

Zorgvisie Nieuwsbrief

Lees meer achtergronden in het interview met Stephan van de Vusse in de papieren nieuwsbrief die vrijdag 3 december verschijnt. Word nu abonnee van Zorgvisie.

9 REACTIES

  1. Isave?
    Rente op obligatie is hoger dan een staatsobligatie, maar die krijg je zeker terug betaald, voor deze obligatie zou ik er maar niet vanuit gaan dat je de centen terugkrijgt.
    Net zoiets als Ierland steunen met een hoge rente coupon waar ieder land al rekekning mee houdt dat de hoofdsom niet wordt terugbetaald.

  2. Lees alle reacties
  3. wat is dat nu ? eerst de Ijsselmeerziekenhuizen uitkleden en dan nu zeggen ik heb geld nodig ? wat staat er in het bekende pas uitgegeven boek ? 60 ziekenhuizen gaan sluiten binnen 5 jaar ? en dan gaan wij nieuw geld er in steken, met verlaagde budgetten ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.