Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘De Brexit Impact Scan heeft ons getriggerd’

Rijksoverheid
De Brexit Impact Scan heeft ziekenhuis Rijnstate goed geholpen, want van daaruit konden ze een eerste analyse maken van de mogelijke gevolgen van Brexit.
Rijnstate Mag Fc 700x500 Px

De Brexit Impact Scan

De Brexit Impact Scan heeft ziekenhuis Rijnstate goed geholpen, want van daaruit konden we een eerste analyse maken van de mogelijke gevolgen van Brexit. We zagen meteen al dat het consequenties kan hebben voor personeel, goederen en diensten. Vervolgens hebben we met een intern Brexit-team een verdiepingsslag gemaakt. Dat team bestond uit collega’s van alle relevante afdelingen, zoals inkoop, personeelszaken, de apotheek en ICT. Elk teamlid heeft toen vanuit de eigen expertise de scan nog eens gedaan. De uitkomsten hebben we aan de Raad van Bestuur teruggekoppeld.

Personeelsgevolgen Brexit

Over eventuele personeelsgevolgen hebben we niet zo veel zorgen. Binnen Rijnstate hebben drie medewerkers een Brits paspoort. Wij kunnen voor hen passende voorzieningen treffen, afhankelijk van de vorm van Brexit. Onze Britse leveranciers van geneesmiddelen, van medische hulpmiddelen en van andere goederen en diensten hebben wij indringend benaderd met de vraag hoe zij zich op Brexit voorbereiden, welke voorzorgsmaatregelen zij hebben getroffen.

Voorraadbeheer met oog op Brexit

We wilden zo goed mogelijk weten in welke mate we afhankelijk zijn van Britse leveranciers en waar we mogelijk risico’s lopen. En hoewel daar redelijk geruststellende antwoorden op kwamen, kunnen wij niet zomaar aannemen dat het goed komt. De leveranciers hebben uiteraard een aanzienlijk belang bij het voortzetten van levering aan het ‘vasteland’, maar wij treffen zelf ook maatregelen in ons voorraadbeheer en onze standaard leveringsvoorwaarden.

Analyse dataverkeer

Onze ICT-gegevensopslag vindt al plaats op het vasteland, dus daar voorzien we geen problemen. Met ons Brexit-team hebben we alle onderdelen nog eens extra geanalyseerd. En dat is eigenlijk nog steeds gaande. Zo moeten wij aan de slag met CE-markeringen, software-updates en vraagt onze voorraad medicijnen en hulpmiddelen ook nog de nodige analyse en uitwerking.

We volgen de ontwikkelingen rond Brexit op de voet. We hebben veel in beeld, maar moeten zeker nog stappen maken. Ik raad dan ook alle zorginstellingen aan om de Brexit Impact Scan te doen en de specifieke informatie over zorg op www.brexitloket.nl/zorg te checken.

Zorg dat Brexit uw instelling of bedrijf niet in de weg zit. Check brexitloket.nl/zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.