Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

De Folter: ‘Bij ziekenhuisfusies moet je binnen twee jaar doorpakken’

Thijs Rösken
Nog geen twee maanden stond de ervaren ziekenhuisbestuurder Rolf de Folter aan het roer bij de Santiz ziekenhuizen in de Achterhoek toen hij eind april weer vertrok. Hij trof een patstelling aan door tegengestelde belangen en verwachtingen, en vertrok toen emotie en wantrouwen de overhand kregen in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, maar met name in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. De fusie lijkt nu voor de derde keer te mislukken, terwijl volgens De Folter beide ziekenhuizen toch echt het beste af zijn met elkaar.
Skb Winterswijk
Premium

De Folter, een ervaren ziekenhuisbestuurder

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Helder verhaal. Als er teveel emotie in de communicatie komt, gaat het mis.
   En inderdaad: blijf de belangengroepen betrekken bij de ontwikkelingen en de te maken keuzes. Natuurlijk geldt dat hoe meer partijen meebeslissen, hoe lastiger het nemen van besluiten wordt.
   Zorg daarom altijd voor een warmte-check, maar hou teveel emotie buiten de deur.
   Niet eenvoudig in de zorgsector, waar patiënten belang juist voor emotie zorgt.

   • Men mag blij zijn in Winterswijk met het vertrek van de Folter. In Drenthe zijn Hoogeveen en Stadskanaal verworden tot niet meer dan een buitenpolie van Emmen. Twee volwaardige ziekenhuizen zijn hun zorg kwijtgeraakt. De zorg is er op achteruit gegaan en in Hoogeveen is de teleurstelling groot.
    Fusies hebben alleen tot doel om zorg te concentreren. Het SKB was anders leeggehaald en zou ook een polikliniek worden van Doetinchem.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.