Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

De Jonge: dubbel eigen risico ‘vervelend neveneffect’ nieuwe bekostiging ggz

Sterre ten Houte de Lange
Redacteur bij Skipr, Zorgvisie en Qruxx. Speciale aandachtsgebieden: jeugdzorg, ggz, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, personeelsbeleid en zorgtechnologie.
Ggz-cliënten die in twee kalenderjaren in behandeling zijn, moeten vanaf 2022 elk jaar hun eigen risico aanspreken voor die behandeling. Minister Hugo de Jonge zegt hier niks aan te kunnen veranderen. Het is volgens hem een ‘vervelend neveneffect’ van het ‘door het hele veld gewenste nieuwe zorgprestatiemodel’.
Hugodejongeanp Jerrylampen660

Het eigen risico blijft ook in

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Het is inderdaad een vervelend neveneffect, maar dat er niets aan te doen zou zijn is niet geloofwaardig. Er is best iets te doen om te voorkomen dat patiënten voor 1 behandeling die toevallig over de jaargrens gaat niet twee keer eigen risico hoeven te betalen.
   Verder is nu, 3 maanden voor 1 januari 2022, nog erg veel onduidelijk over de wijze van indicatiestelling, zorgzwaarte toewijzen laat staan omzetplafonds en tarieven want amper nog contracten gesloten. Je zou zeggen dat er vooralsnog genoeg ingrediënten zijn om de overgang in de soep te laten lopen. Maar we laten ons verrassen…

  2. Lees alle reacties
  3. Het kan zelfs voorkomen dat GGZ klanten eind 2021 en begin 2022 drie keer het eigen risico moeten betalen. Als namelijk de administratieve begindatum van je lopende DBC behandeling in oktober of november 2020 was en de behandeling wordt vervolgd wordt in oktober of november 2021 dan krijg je eind 2021 of begin 2022 dus het eigen risico van 2020, 2021 en 2022 te betalen. Dat is 1155 euro in een paar maanden.
   En of de GGZ sector echt blij gaat worden met het ‘door het hele veld gewenste nieuwe bekostigingssysteem’ is nog te bezien. Maar de tijd zal het leren.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.