Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

De kracht van intervisie

Veel zorgprofessionals hebben tijdens hun opleiding kennisgemaakt met een of andere vorm van intervisie, maar daar blijft het in veel gevallen bij.
De kracht van intervisie

Terwijl intervisie met relatief geringe tijdsinspanning leerervaringen kan opleveren die een behoorlijke impact hebben op het functioneren van individuele medewerkers en teams.

Maria Hornman, adviseur bij het Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging, Willem Dilven adviseur en partner van Bureau G&D en Cathelijn van Leeuwen, zelfstandig gevestigd adviseur, hebben veel ervaring opgedaan met het begeleiden van intervisiegroepen in de zorgsector. Zij vinden dat intervisie een plek verdient binnen de zorgorganisaties, want zo schrijven zij: “het onbenut laten van de kracht van intervisie als leerinstrument voor professionele effectiviteit is als Michelangelo laten besluiten dat prachtige beeld in het blok marmer maar te laten zitten. Terwijl het al aanwezig is en wacht om eruit gehaald te worden.

Zienswijze op intervisie

Hornman, Dilven en Van Leeuwen hebben hun zienswijze op intervisie op papier gezet.

Download hier hun artikel

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.