Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Pieter Raat Stichting implementeert UNIT4 Cura Zorgmonitor

Mark van Dorresteijn
De Pieter Raat Stichting gaat de UNIT4 Cura Zorgmonitor inzetten om te kunnen voldoen aan veranderende interne en externe informatiebehoeften. Het systeem combineert data uit meerdere systemen, zodat deze efficiënter geanalyseerd kunnen worden.

De ouderenzorginstelling biedt huisvesting en zorg in twee woonzorgcentra binnen de gemeente Heerhugowaard. De stichting werkt ook extramuraal om thuiswonende ouderen te ondersteunen.

Integratie en gebruiksvriendelijkheid

De keuze voor Business Intelligence van UNIT4 is enerzijds gebaseerd op de krachtige integratie met het elektronisch cliëntensysteem UNIT4 Cura en anderzijds op de gebruiksvriendelijkheid van de software die de applicatie aanstuurt. Waar het vervaardigen van rapportages een intensief proces was, wordt dit door de UNIT4 Cura Zorgmonitor geautomatiseerd. Hierdoor is De Pieter Raat Stichting straks niet alleen beter in staat om sneller in te springen op veranderingen, maar bespaart zij ook tijd ter wille van een betere besturing.

Els Kuipers, beleidsmedewerker ICT bij De Pieter Raat Stichting onderschrijft dat: “Voorheen werden financiële gegevens, productie- en ziekteverzuimcijfers in verschillende systemen opgeslagen, waardoor we ze niet direct konden vergelijken. Met de UNIT4 Cura Zorgmonitor kunnen we in één oogopslag alle gegevens vergelijken, makkelijk trends volgen en prognoses maken.”

Kostenefficiency

Naast cliënt- en productiegegevens worden straks ook financiële en personeelsgegevens beheerd met het systeem. Dankzij de Business Intelligence oplossing is de stichting niet alleen beter in staat om efficiënter te sturen op de voor haar belangrijke indicatoren; ook legt zij met dit systeem de basis voor management excellence. Roel Haverland, business unit manager UNIT4 BI Solutions: “Wij merken dat veel zorginstellingen moeite hebben om kostenefficiënt data uit systemen om te zetten in heldere stuurinformatie. Adequate sturing wordt steeds belangrijker door toenemende marktwerking, veranderende financieringswijzen en scherper toezicht.” (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.