Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Waag wil hulplijn voor pedofiele mannen

Mark van Dorresteijn
Mannen die worstelen met seksuele gevoelens voor kinderen, kunnen mogelijk vanaf begin volgend jaar terecht bij een hulplijn van poliklinisch forensisch psychiatrisch centrum De Waag. Dat zei directeur Jules Mulder vrijdag naar aanleiding van een bericht in Sp!ts.
De Waag wil hulplijn voor pedofiele mannen

Het gaat vooral om mannen die bij zichzelf seksuele gevoelens en verlangens ontdekken met betrekking tot kinderen en zich weliswaar kunnen beheersen maar zich toch zorgen maken.

Drempel

De goedkeuring is nog niet rond; het ministerie van VWS moet nog beslissen. Maar de minister heeft gezegd dat er zo’n lijn zou moeten komen naar voorbeeld van de Britse en Amerikaanse telefoonlijnen van Stop It Now, aldus Mulder. Mannen kunnen nu ook al bij De Waag terecht voor vrijwillige behandeling of om te praten over hun gevoelens en verlangens, maar zij hebben daarvoor een verwijsbrief van de huisarts nodig. Dat is vaak een te hoge drempel, aldus Mulder.

Training

Het ministerie beslist deze zomer. Mulder hoopt in oktober/november te kunnen beginnen met de training van de telefonisten en het opzetten van de lijnen. (ANP – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.