Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

De Wielborgh stapt uit Meavita

Stichting de Wielborgh stapt uit Meavita. De organisatie van vier Dordtse woonzorgcomplexen gaat zeer binnenkort zelfstandig verder.

“De fusie met Meavita heeft niet opgeleverd wat wij hadden verwacht. Integendeel, het heeft ons in een daglicht gesteld waarvan wij denken: hier hoort De Wielborgh niet thuis”, zegt directeur Christien Baas. Het business plan voor de hernieuwd zelfstandige Stichting de Wielborgh is “op een haar na” klaar. “Door de enorme discussie die is losgebarsten over Meavita, is het proces vertraagd, maar binnen een maand zijn we weer zelfstandig.”

Concept verbreiden

De Wielborgh sloot zich in 2006 aan bij Meavita Den Haag. De kleine organisatie zocht meer financiële zekerheid. Ook zou ze de kans krijgen binnen Meavita haar concept te verbreiden: appartementencomplexen waar bewoners zorg aan huis krijgen. Daarvan kwam niets terecht, zegt Baas. “De financiën bleken niet zo rooskleurig te zijn en alle energie ging zitten in groter worden. Er was geen tijd en aandacht om over ons concept te gaan praten.”

Heel blij

Meavita vormde kort na de fusie met De Wielborgh samen met Sensire, Thuiszorg Groningen en Vitras een landelijk concern. Eind 2007 meldde De Wielborgh al aan het Meavita-bestuur al over afsplitsing te denken. Baas: “We zouden eind 2008 beslissen, maar we werden door de werkelijkheid ingehaald.” In december 2008 kondigde de nieuwe bestuursvoorzitter Charles Laurey aan het concern weer te zullen opsplitsen. Baas is daar “heel blij” mee.

Niet gedupeerd

De Wielborgh is volgens Baas niet gedupeerd door de financiële problemen bij Meavita, doordat de stichting financieel zelfstandig is gebleven. “Ik verwacht niet dat wij heel veel geld moeten betalen na de ontvlechting. Maar de fusie heeft wel heel veel tijd en energie gevraagd.” (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Dienstverlener Facilicom redt Meavita West

‘Wmo-euro’s niet bedoeld voor ontvlechting Meavita’

Laurey: ‘Meavita heeft voorschotten nodig’

NZa beslist over miljoenensteun Meavita

Massaontslag dreigt bij Meavita Nederland

Wmo-bedrijf Meavita in de verkoop

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.