Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dementiedebaas.nl wint internationale prijs

Mario Gibbels
De website www.dementiedebaas.nl heeft een internationale prijs gewonnen voor ‘meest veelbelovende psychosociale interventie’. Dat meldt het Trimbos-instituut. De prijs werd uitgereikt tijdens het 25ste jaarlijkse Internationale Alzheimer Conferentie in Thessaloniki, Griekenland.

De website www.dementiedebaas.nl van het Trimbos-instituut, Stichting Geriant en Alzheimer Nederland werd eind 2008 gelanceerd en is ontwikkeld voor mantelzorgers die de dementie van hun partner of familielid de baas willen blijven. “Tachtig procent van de mantelzorgers van mensen met dementie is overbelast of loopt een risico op overbelasting”, stelt Trimbos. “En hoewel bijna alle mantelzorgers professionele hulp ontvangen, schiet die hulp voor 67% tekort.”

Uniek

De website speelt in op de behoefte aan meer informatie, advies en zorgcoördinatie én biedt een online cursus voor mantelzorgers. “Nog niet eerder werden in Nederland mantelzorgers op deze wijze digitaal geholpen””, aldus Trimbos. “Maar ook wereldwijd is de site dus uniek en blijkt in een behoefte te voorzien.” Anne Margriet Pot van het instituut: “Door deze internationale erkenning hoop ik dat de internethulpverlening aan mantelzorgers van mensen met dementie zich snel zal verbreiden, ook in het buitenland.” (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.